HISSI KERROSTALOON

Tee aloite jälkiasennushissin hankinnasta taloyhtiössäsi.

Hissin hankinnasta taloyhtiöön päätetään yhtiökokouksessa. Aloitteen hissin hankinnasta voi tehdä taloyhtiön osakkaista kuka tahansa. Hissin hankinnan valmistelusta ja toteutuksesta vastaavat taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä, joiden tukena voi esimerkiksi olla taloyhtiön osakkaista ja asiantuntijoista koostuva hissitoimikunta. Amsliftin asiantuntija on käytettävissä milloin tahansa ja annamme mielellämme hissin hinta-arvion kokonaiskustannuksineen juuri teidän taloyhtiönne hissiprojektista.

Asukkaat ja osakkaat ovat avainasemassa hissihankkeessa. Meille on tärkeää, että hissi suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa porraskäytävään sopivaksi kokonaisuudeksi. Paras lopputulos saavutetaan valitsemalla kohteeseen sopivat materiaalit ja värit yhdessä taloyhtiön edustajien kanssa.

Hissihankkeen suunnittelu on kokeneen ammattilaisen työtä. Taloyhtiön kannattaa palkata työhön ammattilainen, joka tuntee eri vaihtoehdot ja osaa esittää kestäviä ratkaisuja. Amslift Oy on rakentanut hissejä suomalaisiin kerrostaloihin 20 vuoden ajan. Kauttamme on käytettävissä laaja verkosto arkkitehtejä, suunnittelijoita, rakennesuunnittelijoita sekä rakentajia, joilla kaikilla on pitkä alan kokemus erilaisten hissittömien kerrostalojen jälkiasennushissien toteutuksista.


Tilannekatsaus hissi- ja esteettömyysavustuksista

12.4.2016

Vuoden 2016 valtion talousarviossa on jälkiasennushissien rakentamiseen ja liikkumisesteen poistamiseen (ns. esteettömyysavustus) vahvistettu 15,5 miljoonaa euroa. Summasta jälkiasennushissien rakentamiseen on varattu 14,0 miljoonaa euroa ja esteettömyysavustuksiin 1,5 miljoonaa euroa. Jälkiasennushissien määrärahasta on käytetty 10,5 miljoonaa euroa ja esteettömyysavustuksen määrärahasta 250 000 euroa huhtikuun alkuun mennessä.

Avustusta myönnetään vielä tänä vuonna enintään 50 % hyväksytyistä kustannuksista. Varsinaisia avustuspäätöksiä tehdään niin kauan kuin näihin avustusmuotoihin tarkoitettua määrärahaa riittää. Muistutamme, että vasta varsinainen päätös takaa avustuksen saamisen.

Hissi- ja esteettömyysavustusten hakuaika on jatkuva.

ARA tiedottaa mikäli hakuehtoihin tai määrärahoihin tulee muutoksia.

Hyödyllisiä linkkejä hissiprojektia suunnittelevalle.


ARA - Näin hissi hankitaan kotitaloosi

http://www.ara.fi/


ARA - Hissiavustus

Kerrostalohissien rakentamiseen voidaan hakea avustusta ARAlta. Hissiavustuksen kohteena on uuden hissin asentaminen kerrostaloon, jonka porrashuoneessa ei ole ennestään hissiä. Porrashissin ei katsota korvaavan normaalia henkilöhissiä.

http://www.ara.fi/


Helsingin kaupunki - Hissiavustus

Hissirakentamisen edistämiseksi Helsingin kaupungilla on lisäksi oma hissiprojekti. Helsingin kaupungin hissiavustusta myönnetään uuden hissin rakentamiseen vanhaan asuinkerrostaloon. Kymmenen prosentin hissiavustus myönnetään valtion korjausavustuksen lisäksi, jolloin avustuksen kokonaismäärä on 60 % kustannuksista.

http://www.hel.fi/


Turun kaupunki - Hissiavustus

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA tukee hanketta maksamalla 50 % kustannuksista. Tämän lisäksi Turun kaupunki tukee turkulaisia hissihankkeita maksamalla 5000 €/hissi.

http://www.turku.fi/


Naantalin kaupunki - Hissiavustus

Kaupungin avustus on tarkoitettu hissin/hissien rakentamiseen olemassa olevaan kerrostaloon.
Kaupungin avustus on määrältään 10 % ja myönnetään kun kohteelle on myönnetty valtion avustus.

http://www.naantali.fi/


Tampereen kaupunki - Hissiavustus

Kaupungin hissiavustus on määrältään 15 prosenttia kustannuksista. Kaupungin avustus on tarkoitettu hissin tai hissien rakentamiseen olemassa olevaan hissittömään kerrostaloon.

Valtion avustus 50 % + Tampereen kaupungin avustus 15 %

http://www.tampere.fi


Porin kaupunki - Hissiavustus

Porin kaupunki myöntää hissiavustuksen hissittömään taloon enintään 10 % hissin rakentamiskustannuksista

http://www.pori.fi


Espoon kaupunki - Hissiavustus

Espoon kaupungilta on mahdollisuus saada määrärahojen puitteissa enintään 10 prosentin lisäavustus hissin hyväksyttyihin rakentamiskustannuksiin

http://www.espoo.fi


Vantaan kaupunki - Hissiavustus

http://www.vantaa.fi/


Joensuun kaupunki -Hissiavustus

Joensuun kaupunki myöntää lisäksi avustusta 10 prosenttia

http://www.joensuu.fi/


Kuopion kaupunki - Hissiavustus

Asunto-osakeyhtiössä omarahoitusosuus on vain 40 % ja vuokrataloissa 45 %.

http://www.kuopio.fi/


Oulun kaupunki - Hissiavustus

Oulun kaupunki myöntää avustusta uuden hissin rakentamiseen vanhaan asuinkerrostaloon 10 % hissin suunnittelu-, rakentamis- ja asennuskustannuksista.

http://www.ouka.fi/


Rovaniemen kaupunki - Hissiavustus

Rovaniemen kaupunki myöntää avustusta hissin rakentamiseen olemassa olevaan kerrostaloon, jossa ei ole hissiä ennestään, 5 % hissin suunnittelu-, rakentamis- ja asennuskustannuksista.

http://www.rovaniemi.fi


Siilinjärven kaupunki - Hissiavustus

Hissiavustus myönnetään valtion hissiavustuksen lisäksi siilinjärveläisten asunto osakeyhtiöiden ja aravavuokrayhtiöiden ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien
hissittömien rakennusten hissirakentamis -ja esteettömyyssuunnitteluun sekä hissirakentamiseen.

http://www.siilinjarvi.fi


Lahden kaupunki - Hissiavustus

Tavoitteena on saada esteetön kulku rakennuksen ulkopuolelta asuntoihin ja yhteisiin tiloihin. Lähtökohtana on, että hissin avulla myös apuvälineitä kuten pyörätuolia tai rollaattoria kättävät voivat kulkea pihalta asuntoihinsa.

http://www.lahti.fi


Jyväskylän kaupunki - Hissiavustus

Jyväskylä on mukana valtakunnallisessa Hissi – Esteetön Suomi 2017 -hankkeessa, joka on osa Ympäristöministeriön ”Ikääntyneiden asumisen toteuttamisohjelmaa vuosille 2013–2017”. Avustusta jälkiasennushissin rakentamiseen voi saada yhteensä jopa 60 prosenttia.

http://www.jyvaskyla.fi


Lappeenrannan kaupunki - Hissiavustus

Kaupungin asuntorahoitustarkastaja vastaa valtion avustuksen (hissiavustus) hakemista ja myöntämistä koskeviin lisäkysymyksiin. Hän osaa kertoa, onko valtion avustuksen ohella mahdollista saada myös kaupungin hissiavustus.

http://www.lappeenranta.fi/


Hämeenlinnan kaupunki - Hissiavustus

Hissien rakentamisen ja liikuntaesteen poistamisen avustuksissa on jatkuva haku. Niissä avustuksia myönnetään niin kauan kuin niille varatut määrärahaosuudet riittävät.

http://www.hameenlinna.fi


Vaasan kaupunki - Hissiavustus

Hissin rakentamiseen vanhaan kerrostaloon on mahdollista saada sekä valtion hissiavustusta että Vaasan kaupungin hissiavustusta. Hissiavustuksissa on jatkuva hakuaika. - See more at: http://www.vaasa.fi/palvelut/korjaus-ja-energia-avustukset#sthash.2MvrWcTk.dpuf

Hissin rakentamiseen vanhaan kerrostaloon on mahdollista saada sekä valtion hissiavustusta että Vaasan kaupungin hissiavustusta. Hissiavustuksissa on jatkuva hakuaika.

http://www.vaasa.fi


Hissin rakentamiseen vanhaan kerrostaloon on mahdollista saada sekä valtion hissiavustusta että Vaasan kaupungin hissiavustusta. Hissiavustuksissa on jatkuva hakuaika. - See more at: http://www.vaasa.fi/palvelut/korjaus-ja-energia-avustukset#sthash.2MvrWcTk.dpuf
Hissin rakentamiseen vanhaan kerrostaloon on mahdollista saada sekä valtion hissiavustusta että Vaasan kaupungin hissiavustusta. Hissiavustuksissa on jatkuva hakuaika. - See more at: http://www.vaasa.fi/palvelut/korjaus-ja-energia-avustukset#sthash.2MvrWcTk.dpuf

Jätä tarjouspyyntö